Postural Integration (PI)® geeft je de ondersteuning om op een meer creatieve manier te leren omgaan met de uitdagingen in je leven. De uniciteit van deze methode ligt hem in het simultaan integreren van diep weefsel- en ademwerk, lichaamsbeweging en bewustzijn, alsook emotionele expressie.

Deze effectieve methode opent nieuwe perspectieven in je leven en maakt het je mogelijk je gevoel van welzijn, je vermogen tot voelen, je vermogen jezelf bewust te uiten in al je relaties te vergroten.

Beoefenaars van Postural Integration (PI)® zijn getraind om met hun cliënten te werken op een respectvolle en interactieve manier. Ze brengen in hun relatie met hun cliënt, professionele kennis en ervaring in alsook het vermogen om op gepaste manier hun persoonlijke gevoelens en attitudes te delen.

Postural Integration (PI)® werd oorspronkelijk in de jaren '60 ontwikkeld door Jack Painter, Ph.D., een voormalig Professor aan de Universiteit van Miami. Hij ontwikkelde PI na vele jaren van zelfexploratie in de gebieden van humanische psychologie, dieptemassage, gestalttherapie, acupressuur en de Vijf Elementenleer, en vooral met Reichiaanse therapie in combinatie met het werk en de theorieën van Ida Rolf.

Postural Integration wordt onderwezen en beoefend in Europa, VSA, Canada, Mexico, Zuid-Afrika en Australië. Postural Integration trainers zijn geörganiseerd binnen de International Council of PsychoCorporal (Bodymind) Integration Trainers (ICPIT). Klik om een uitgebreid artikel te lezen over Postural Integration door Jack Painter.

De International Council of PsychoCorporal (Bodymind) Integration Trainers (ICPIT) is toegewijd aan het begeleiden en ondersteunen van diegenen die beoefenaars trainen om professionele vaardigheden en persoonlijke kracht te gebruiken met integriteit. Leden van de Council zijn zelf Postural Integration Trainers en realizeren zich dat zij elkaar dienen te raadplegen en met elkaar dienen te delen, niet enkel om nieuwe richtlijnen voor de training van nieuwe beoefenaars op te stellen, maar tevens om hun eigen engagement, creativiteit en vreugde in het onderwijzen te onderhouden. Klik voor volledige info over ICPIT.

Postral Integration logoContact:
Dirk Marivoet
Secretariaat ICPIT
Destelbergenstraat 49-51
B-9040 Gent/St. Amandsberg
België

Tel: +32(0)92284911
Email: PI@ICPIT.info