Psychotherapeutische Postural Integration (PPI)  is een verdere ontwikkeling van Postural Integration (PI) en een alternatieve lichaamspsychotherapeutische methode. Het is een manier om individuen te helpen zich meer bewust te worden van zichzelf in hun lichaam en hen te bekrachtigen in het veranderen an hun "bodymind" - hun lichamen, hun emoties en attitudes. Klik hier voor meer informatie over PPI.

Beoefenaars van Psychotherapeutische  Postural Integration (PPI) zijn getraind om op een respectvolle en interactieve lichaamspsychotherapeutische manier te werken met hun cliënten. Zij gebruiken een variëteit van somatische (lichaamspsychotherapeutische) methodes - adem en diep weefselwerk, focus op het lichaam en zelf-bewustwordingstechnieken, emotionele expressie en integratie evenals de werktuigen van overdracht en tegenoverdracht. De beoefenaars van Psychotherapeutische Postural Integration (PPI) dienen in staat te zijn om professionele kennis en ervaring te brengen getemperd door hun vermogen zichzelf in te brengen met persoonlijke gevoelens en attitudes in de uitwisseling met de cliënten (op een zelf-bewuste manier). 

ICPIT - The International Council of PsychoCorporal Integration Trainers is toegewijd aan het begeleiden en ondersteunen van de trainers van beoefenaars die professionele vaardigheden en persoonlijke kracht zullen gebruiken met integriteit. Leden van de raad zijn zelf Psychotherapeutische Postural Integration trainers en realiseren zich dat zij elkaar dienen te consulteren en dienen te delen, niet enkel om richtlijnen voor de training van beoefenaars op te stellen, maar tevens om hun eigen engagement, creativiteit en plezier in het onderwijzen te onderhouden

Contact:
Dirk Marivoet
Secretariat ICPIT
Destelbergenstraat 49-51
B-9040 Ghent/St. Amandsberg
Belgium

Tel.: +32(0)92284911

Email: PPI@ICPIT.info